Sokovi

SVEPS

1 kilogram limuna preljustiti da se samelje i da se pomosa sa sedam do osam kesice limontusa i stoji 24h. U masu sipati litar ipo vode i 2kg. secera procediti i razrediti sa 13 do 15l vode.

VOCNI SOK

1kg.limuna

1kg.pomorandze

8kg.secera

8l.vode

16 limontusa

Sve to izmesati.Limun i narandze samleti sa korom.Ostaviti da odstoji 1 sat i na kraju procediti.

KASASTI SOK

Skuvati jabuke i dunje oko 3kg.prethodno oljustene i iseckane kao za kompot.Kuvati ga duze da dob ro omeksa.

Izvaditi iz vode a kada se prohladi izgnjeciti ga a zatim dobro izmiksirati.Pripremiti lonac sa 7l vode sa 1kg i po

secera i 2 limontusa.Kada provri vodasipati miksirano voce izmesati i tako da vri 10 do 15minuta.Vreo sok sipati u vrele

flase i staviti u dunst.

KASASTI SOK II NACIN

Skuvati 5 kg jabuka i 2kg sargarepe.Dodati 10l vode,1 kg secera i 1 konzervans.Miksirati u mikser.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: