Jela

CUSPAJZ SA DUNJAMA

Ocistiti 3 dunje srednje velicine i iseckati na komade

1,5dl ulja 3 kasike brasna

500gr. piletine

2dl vode

1dl belog vina

1 kasika secera

1 kasika vegete

Dunje ocistiti i iseckati na komade. Na vrelom ulju prziti dunje i posoliti brasno. Izvaditi ih

i u istom ulju isprziti iseci na komade pilece meso i posoliti brasno. Posle toga sve to izjednaciti

sipati belo vino vodu zatim dodati jednu kasiku secera i vegetu i pustiti da se krcka 10min.

CEVAP

Skuvati oko 500gr krompira oljustenog i ispasirati kao za pire. U taj krompir dodati 500gr. mlevenog mesa 3 zumanca i glavicu crnog luka. Umutiti posebno belanca so i vegetu. Napravljene cevape valjati u prezle, a zatim provuci kroz belance i prziti na vreo zejtin ili mast

BANATSKI KARE

Jednu glavicu kupusa izdubiti i skuvati u slanoj vodi oko 8min. Meso iseci na komade posoliti pobiberiti i prziti na vrelom ulju. Na istom ulju proprziti crni luk beli luk persun i dodati jednu kasiku vegete. Odvojiti listove stavljati meso preliv i odozgo na kraju suva slanina i uviti. Preliti na kraju supom casom belog vina prekriti folijom i peci na 200 stepeni 35min.

Potrebne namernice:

800gr. meso jedna glavica kupusa 50gr. suve slanine 4 kasike ulja dve glavice crni luk 2 glavice beli luk veza peršuna 2dl vina i 2dl supe

ROLOVANO MESO

1kg mlevenog mesa pripremljenog kao za cevapcice.Meso podeliti na 2 dela i rastanjiti na kore

debljine 2cm.Skuvana cela jaja staviti na sredinu i uviti u rolat.Staviti u foliju i peci samo 5min.

u dobro zagrejanoj rerni.Zatim rernu iskljuciti i rolat ostaviti jos 10 minuta.Ne skidati foliju dok se ne ohladi.Isto

raditi i sa drugim delom.

DINSTANE PECURKE

1 pakovanje sampinjona,

200 gr. slanine,

vezica persuna,

malo soli,

malo bibera,

vegeta,

60 ml ulja

100 gr.sira (feta).

Pecurke oprati pod jakim mlazom vode.Ocistiti drske,a drugi deo okrenuti na dole.Proprziti na ulju,dodati ostale sastojke,slaninu iseci

na sitne komade,posuti persun iseckan sitno,dodati ostatak ulja i nastaviti sa przenjem.Kad je gotovo izrendati 100 gr. tvrdog

sira (feta).Sluziti uz makarone.

SRPSKI MEDALJONI

400 gr. svinjskih fileta,

100 gr.slanine,

80 gr. kisele paprike,

4 glavice crnog luka

1 paradajz,

300 gr.krompira.

Podeliti meso-parcice na 100 gr.Svaki deo istuckati tuckom za meso,ali ne po duzini nego odozgo.Staviti malo brasna

i soli i premazati majonezom.U drugom sudu proprziti luk iseckan na rebarca,dodati sitno iseckanu slaninu,dodati sitno iseckanu

kiselu papriku(moze i sveza),pri kraju przenja ubaciti jedan paradajz,malo iseckan persun,vegetu i malo brasna i dodati malo belog vina.

U drugi sud skuvati 300 gr. krompira i sluziti uz medaljone.Posuti malo persuna radi dekoracije i dimljeni kackavalj.

Isprziti medaljone na vrelom ulju i servirati toplo.

JUNETINA NA BOSILJKU

6 snicli junecih,brasno,senf,ruzmarin,beli luk, so,2dl belo g vina i ulje.

Snicle premazati senfom i uvaljati u brasno i proprziti.Poredjati u veci

sud,dodati ostale sastojke i dinstati oko 1h.

BIRJAN

Na ulju proprziti sitno iseckan posoljen spanac.

Kad splasne naliti malo mleka i dodati  opran pirinac (na 1kg spanaca kafena

soljica pirinca)

Jelo je kuvano kada je pirinac mekan,a u serpi nema tecnosti.

Zagrejati rernu na 200 stepeni izmutiti 1 jaje sa casom kiselog mleka  i preliti

preko spanaca i pirinca.Serpu staviti u rernu.

Jelo je gotovo kad se preliv od jaja i kiselog mleka stvrdne.Ukusnije

je kad se jede sa kiselim mlekom.

FASIRANE SNICLE

Pola kilograma mlevenog juneceg mesa,

3 jaja,

4 kasike ulja,

5 kasika brasna,

1dl hladne vode,

1 prasak za pecivo,

1 crni luk (izrendan).

Dodati zacine po ukusu so biber vegetu.

Ostaviti da stoji 1 sat u frizideru.Smesu vaditi kasicicom i prziti

na vrelom ulju sa obe strane.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: